Misterul OZN-urilor care au apărut pe cerul României în 1968. Ce s-a scris într-o carte bisericească

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.02.2024 - 08:51
Misterul OZN-urilor care au apărut pe cerul României în 1968. Ce s-a scris într-o carte bisericească - Foto: Facebook/ Colaj
Misterul OZN-urilor care au apărut pe cerul României în 1968. Ce s-a scris într-o carte bisericească - Foto: Facebook/ Colaj

Misterul OZN-urilor care au apărut pe cerul României în 1968. O apariție a fost notată cu detalii într-o carte bisericească din județul Alba.

SHARE

Un obiect misterios a apărut pe cerul unei localități din județul Alba în anul 1968. Momentul apariției a fost descris cu amănunte într-o carte bisericească.

Misterul OZN-urilor care au apărut pe cerul României în 1968. Ce s-a scris într-o carte bisericească

O carte de cântări bisericeşti aflată în arhivele bisericii ortodoxe din localitatea Războieni Cetate din judeţul Alba cuprinde o notă referitoare la o apariţie misterioasă pe cer în 19 septembrie 1968.

Persoana care a scris nota susţine că este vorba despre o farfurie zburătoare.

Citește și: VIDEO Ce informații ascunde Congresul SUA despre epavele OZN? Tehnologia lor, clasificată top secret

Laurenţiu Nemeş descrie în document apariţia obiectului zburător, despre care susţine că avea mărimea unei roţi de căruţă.

În notă se mai afirmă că farfuria zburătoare a fost observată şi deasupra oraşului Luduş, unde ar fi stat nemişcată o jumătate de oră, potrivit albapress.ro.

„În ziua de joi, 19 septembrie 1968, în jurul orei 17.45, s-a observat cu ochiul liber în văzduh o farfurie zburătoare în mărime de circa o roată de căruţă. Era de culoare strălucitoare.

Ce era scris în cartea bisericească

Mergea în direcţia Cluj, după cum se observa faţă de şoseaua comunei Războieni Cetate.

Din informaţiile auzite zice-să că de la Luduş s-ar fi telefonat că deasupra oraşului Luduş această farfurie ar fi fost observată că ar fi stat în loc timp de o jumătate de oră, luându-şi direcţia către oraşul Aiud, fiind încunoştinţaţi cei din Aiud prin telefon.

Citește și: Misterul „tălpii de OZN” dintr-un muzeu din România. Ar avea 80.000 ani vechime. Ce reprezintă ?

După cum s-a văzut în comuna noastră şi-a schimbat direcţia spre Cluj şi nu spre Aiud. Ce o fi fost?“, s-a întrebat autorul notei, Laurenţiu Nemeş.

Oameni în vârstă din Războieni şi Ocna Mureş confirmă apariţia obiectului şi susţin că nu au aflat niciodată ce a fost în realitate, potrivit adevărul.ro.

OZN-uri, trei zile în Semenic

Un caz la fel de ciudat, înegistrat tot în anul 1968 s-a petrecut în Banatul montan. În 29 martie 1968, angajaţii staţiei meteorologice din Munţii Semenic şi câţiva schiori au observat un fenomen straniu deasupra munţilor.

„Nebulozitatea se micşorase lăsând cerul liber. Am observat un obiect strălucitor care sta pe loc în direcţia est faţă de punctul de observaţie, la 75 – 80 de grade deasupra orizontului. Privind prin binoclu, obiectul se dovedeşte a fi un con cu partea dinspre Soare puternic luminată.

L-am urmărit până seara dupa apusul Soarelui (ora locala 18:40 ) când încet încet strălucirea s-a micşorat şi obiectul a dispărut treptat fără a se deplasa din acel punct”, relata meteorologul Ştefan Bălaşa.

Apariţia obiectului misterios a fost semnalată în zonă şi de alţi martori, atât în 29 martie, cât şi în următoarele două zile, potrivit zhd.ro.

OZN-uri văzute și în zona Pădurii Baciu

Şi tot în 1968 a fost înregistrată una dintre cele mai populare relatări despre OZN-uri, cea a farfuriei zburătoare din Pădurea Baciu, „probată” cu câteva fotografii.

Emil Barnea, un militar din Cluj-Napoca, ar fi fotografiat un obiect misterios pe care l-a observat pe cer, deasupra Pădurii Baciu, de la marginea oraşului Cluj-Napoca. 

Citește și: Misterul picturii murale dintr-o biserică din România: Înfățișează un OZN printre scenele religioase

Potrivit mărturiei sale, în ziua de 18 august, în jurul orei 13, cei patru au observat o nava rotundă pe cer, care părea realizată din metal şi în care se reflectau razale soarelui. Nava ar fi trecut deasupra pădurii, fără însă a face zgomot, iar durata în care a putut fi observată a fost de mai puţin de două minute.

Evenimentul straniu a fost făcut cunoscut publicului câteva zile mai târziu, în mai multe articole de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te