Ministerul Afacerilor Interne, mobilizare în weekendul de Florii. 24.000 de angajați vor fi pe teren

DE Catinca Doboș | Actualizat: 26.04.2024 - 14:34
Ministerul Afacerilor Interne, mobilizare în weekendul de Florii. 24.000 de angajați vor fi pe teren - Foto: profimediaimages.ro (Imagine cu caracter ilustrativ)

Ministerul Afacerilor Interne își mobilizează forțele în weekendul de Florii. 24.000 de polițiști vor fi pe teren pentru a preveni evenimentele neplăcute și pentru a-i proteja pe cetățeni, relatează un comunicat al MAI.

SHARE

Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă, a anunțat faptul că își vor mobiliza forțele pentru weekend-ul de Florii, pentru siguranța sporită a cetățenilor. 24.000 de angajați vor fi pe teren.

24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, zilnic

„Aproximativ 24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, zilnic, în acest week-end, pentru prevenirea evenimentelor negative și a faptelor antisociale, astfel încât cetățenii să se bucure în siguranță de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

Citește și: Peste 260.000 de euro, descoperiți de Poliția de Frontieră Giurgiu. Unde erau ascunși?

În aceste trei zile, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompieri, precum și alți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți, cu efective suplimentare, pe principalele artere rutiere, la punctele de trecere a frontierei, în stațiunile turistice și în zona spațiilor aglomerate și a lăcașurilor de cult”, a transmis MAI.

O atenție sporită zonelor din apropierea lăcașelor de cult

„Obiectivele tuturor angajaților MAI vor fi menținerea unui climat normal de ordine și siguranță publică și asigurarea intervenției în situații de pericol pentru cetățeni.

Citește și: 1,2 tone de droguri, confiscate de Poliția Română în 2023. Au distrus substanțele

O mare atenție va fi acordată locurilor unde vor fi organizate evenimente publice și lăcașurilor de cult unde se vor desfășura slujbe religioase la care este preconizată participarea unui număr mare de credincioși.”

Peste 1.000 de polițiștii rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave

Polițiștii și jandarmii vor acționa în zonele apropiate bisericilor, dar și pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor și a locurilor de agrement, cu misiunea principală de a oferi sprijin și îndrumare cetățenilor.

În zilele de vineri, sâmbătă și în Duminica Floriilor, structurile MAI vor intensifica acțiunile punctuale și activitățile preventive, prin prezență activă în stradă.

Citește și: Mini-vacanța de 1 mai și de Paște, prelungită cu o zi. Ce a decis Guvernul

De asemenea, în acest weekend, Poliția va suplimenta numărul de echipaje la orele de trafic intens pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile rutiere care converg către stațiuni turistice sau către lăcașuri de cult. Peste 1.000 de polițiștii rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave”, a transmis MAI 

200 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice

„Aproximativ 200 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice, echipați și pregătiți să intervină pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Având în vedere posibile schimbări meteorologice, recomandăm cetățenilor  ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la starea vremii și la itinerariul de deplasare”, a transmis MAI.

5.000 de pompieri, cu 4.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență

„În aceste zile, peste 5.000 de pompieri, cu 4.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din situații de risc.

Citește și: GATA ȘCOALA! Elevii întră în vacanța de Paște începând de vineri. Când se vor întoarce în bănci?

Pentru prevenirea incendiilor, pompierii vor derula activități de verificare la lăcașurile de cult unde se preconizează un aflux mare de participanți, la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor, precum și la unități turistice sau obiective care desfășoară activități economice în zonele turistice”, a transmis MAI.

500 de echipaje SMURD  și 118 autospeciale pentru descarcerare

„Răspunsul la urgențele medicale se va realiza prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD  și 118 autospeciale pentru descarcerare.

Citește și: Poșta Română anunță dacă pensia pe luna mai intră înainte de Paște. „10.000 de angajați, mobilizați”

De asemenea, echipajele Inspectoratului General de Aviație al MAI sunt pregătite  cu 15 aeronave pentru transportul cetățenilor aflați în dificultate sau pentru intervenții în sprijinul misiunilor operative pe linie de ordine și siguranță publică”, a transmis MAI.

3.900 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control

„La frontiera de stat, în contextul Floriilor Ortodoxe, aproximativ 3.900 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la granițele țării. Personalul va fi planificat astfel încât să poată fi asigurat un control operativ pe ambele sensuri de deplasare”, a transmis MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te