Direcția Județeană de Sport Constanța a anulat un derby la baschet pentru un concert Tzancă Uraganu

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.01.2024 - 14:44
Tzancă Uraganu Foto: Facebook

Direcția Județeană de Sport Constanța a anulat un derby la baschet pentru un concert cu Tzancă Uraganu, care a avut loc în Sala Sporturilor.

SHARE

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a anulat derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet, dintre CSM Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru un concert al lui Tzancă Uraganu.

Decizia a fost luată în condițiile în care DJST avea trecut meciul de bachet în calendarul evenimentelor de la Sala Sporturilor din Constanța.

Concertul lui Tzancă Uraganu s-a desfășurat sâmbătă seară, 23 decembrie, de la ora 20.00, la Sala Sporturilor din oraș, când ar fi trebuit să se joace derby-ul de baschet.

Direcția Județeană de Sport Constanța a anulat un derby la baschet pentru un concert Tzancă Uraganu

Echipa de baschet a CSM Constanța a fost surpriza plăcută a sezonului trecut de baschet, reușind calificarea în cupele europene. Cu toate acestea, se pare că factorul sportiv nu prea reprezintă nimic pentru Direcția Județeană de Sport și Tineret, care a ales să reprogrameze un meci deosebit de important, în compania campioanei Sepsi, pentru a face loc unui „regal muzical” în interpretarea „rapsodului autohton” Tzancă Uraganu.

Citește și: VIDEO ANAF zice că Tzancă Uraganu nu are niciun venit. Manelistul și-a luat Lamborghini de 300.000€

Asta, în condițiile în care chiria plătită de CSM a fost de peste 580.000 de lei, pe anul 2023, clubul fiind practic cel mai bun chiriaș, dar și furnizor de fonduri al DJST Constanța.

În privința meciului amânat, federația se pare că încă nu a hotărât ce se va întâmpla, fie se va rejuca la o dată stabilită ulterior, dar pe teren neutru. 

Directorul DJST, Emil Ionescu, nu a dorit să comenteze scandalul. „Nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Viceprimarul Rusu a mințit în tot acel comunicat. Voi ieși în câteva zile cu un comunicat în care voi arăta toate minciunile acestuia”, a declarat Emil Ionescu, directorul DJST Constanța, pentru Replica de Constanța.

Citește și: Manelistul Tzancă Uraganu, pus la muncă în folosul comunității. Se crede „Regele șoselelor”

În schimb, viceprimarul Ionuț Rusu a transmis încă o dată greșeala pe care a făcut-o DJST Constanța, prin programarea concertului de manele: „La mine lucrurile sunt foarte simple. Directorul DJST a primit de două ori calendarul evenimentelor sportive și el a organizat cu totul și cu totul altceva.

Conform legii, noi îi dăm calendarul evenimentelor sportive la începutul anului și i l-am dat și în octombrie. Cei de la CSM m-au anunțat că se organizează mai întâi un concert de Crăciun, după care concertul de Crăciun s-a transformat în Tzancă Uraganu. CSM Constanța e cel mai mare chiriaș al Sălii Sporturilor și uitați ce se întâmplă. Eu sunt cu legea în mână și așa voi discuta mereu.”

Primăria Constanța cere demiterea conducerii DJST Constanța

Primăria Municipiului Constanța a cerut oficial președintei Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, să demită conducerea DJST Constanța. Adresa trimisă la București a fost semnată de viceprimarul Ionuț Rusu, care a punctat clar motivele solicitării. Pe lângă problema ivită în cazul meciului de la Constanța este reclamată și închirierea camerelor de la Hotelul Sport de către turiști, în detrimentul cazării sportivilor, conform Replicaonline. 

Citește și: EXCLUSIV Tzancă Uraganu a dat faliment cu shaormeria din București

„Vă informăm că bazele sportive funcționale ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret nu sunt utilizate cu precădere în scopul pentru care au fost construite, ci în alte scopuri care servesc interesului unor persoane, angajați ai direcției acestei instituții aflate în subordinea ANS.

Indiferent de persoana care s-a aflat la conducerea acestei direcții, atitudinea DJST Constanța față de sport este una în opoziție și nu de sprijin și colaborare așa cum este scopul acestor direcții înființate la nivel județean. Față de aceste considerente, mă simt obligat să vă informez în vederea cunoașterii situației din teritoriu și acționării în consecință și vă cer respectuos demiterea acestor funcționari care promovează orice altceva, mai puțin sportul în general și sportul constănțean, în particular”, a transmis Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

"Sportul înseamnă competiție, iar noi ne luptăm să oferim toate condițiile pentru a se face performanță, dar nu cred că este cazul să ne luptăm și cu instituțiile care ar fi trebuit să ne sprijine. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța nu mai reprezintă de mult interesele sportului și, nicidecum, ale tineretului“, a mai declarat Rusu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te