Complex italian de 100 milioane € la Iași: Se vor construi zeci de blocuri la marginea unei păduri

DE Alin Crișan | 04.05.2023 - 21:02
Bloc, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia Images

Proiectul imobiliar din zona Trei Fântâni va face obiectul unei noi consultări publice. Ultima variantă, care va fi dezbătută pe 15 mai la Primărie, presupune construirea a 27 de clădiri

SHARE

„Ziarul de Iaşi” a scris în exclusivitate despre această investiţie încă din luna ianuarie 2022. Între timp, proiectul a suferit mai multe modificări. 

Complex italian de 100 milioane € la Iași: Se vor construi zeci de blocuri la marginea unei păduri

Ultima variantă, care va fi dezbătută pe 15 mai la Primărie, presupune construirea a 27 de clădiri, iar două treimi dintre acestea vor fi cu regim înalt (10 etaje). Complexul este propus de firma Italimob Costruzioni Iaşi SRL, companie condusă de doi italieni. Unele surse consultate de ZDI spun că investiţia va trece pragul de 100 milioane euro.

Cum va arăta complexul Italimob

Terenul are o suprafaţă de peste 13,3 hectare şi a fost împărţit în patru unităţi teritoriale de referinţă: spaţii plantate şi amenajare de circulaţii şi trei zone cu 2, 4 şi, respectiv 10 etaje.

Pe o bună parte a terenului (5 ha) vor fi construite blocuri înalte: 18 clădiri cu un regim subsol, demisol, parter, 10 etaje şi un etaj tehnic. În faţa acestor blocuri (spre str. Trei Fântâni) vor fi amplasate clădiri comerciale (un etaj şi, respectiv, 4 etaje, printre care şi un mall) despărţite de o parcare la nivelul solului de o altă zonă de locuire (2 blocuri cu 4 etaje).

Pe latura sudică a amplasamentului (la liziera pădurii) sunt propuse alte 5 clădiri, fiecare cu 2 etaje. Astfel, în total, investiţia constă în construirea a 27 de clădiri, iar două treimi dintre acestea au urma să aibă un regim înalt.

Conform planşei urbanistice, pe latura nordică a amplasamentului (frontul la str. Trei Fântâni) va fi amenajat un spaţiu verde de mari dimensiuni (2,2 ha), în timp ce un parc (1,5 ha) va fi realizat în zona blocurilor înalte. În acelaşi timp, investitorul nu va putea schimba destinaţia unui hectar pe care îl are în proprietate întrucât este vorba despre fond forestier.

Cum va fi organizată circulaţia în zonă?

Principalul acces este str. Trei Fântâni, o arteră fără trotuare şi destul de deteriorată care face legătura cu şos. Bucium şi şos. Iaşi-Tomeşti. O altă cale de transport ar fi str. Grigore T. Popa (spre Bucium), dar strada este subdimensionată şi nu se prezintă într-o stare corespunzătoare.

„În prezent nu sunt probleme legate de fluenţa circulaţiei”, se susţine în proiectul de PUZ, deşi problemele din intersecţia Bucium – Trei Fântâni – Poitiers sunt de notorietate în Iaşi.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te