Ce spune ministrul Agriculturii despre puii vopsiți. Descoperirea a fost făcută de ANPC recent

DE Alexandra Lupascu | 28.03.2024 - 17:13
Ce spune ministrul Agriculturii despre puii vopsiți. Descoperirea a fost făcută de ANPC recent Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a avut prima reacție în scandalul puilor vopsiți, după semnalul de alarmă dat de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

SHARE

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a reacţionat după ce şeful ANPC, Horia Constantinescu, a atras atenția ca mulți dintre puii pe care îi cumpărăm de pe rafturile magazinelor sunt vopsiți.

"Eu nu cred acest lucru, că fermierii fac așa ceva, în primul rând. În al doilea rând, ANSVSA-ul care nu este în subordinea Ministerului Agriculturii face verificări și bineînțeles că se va ieși cu un raport pe acest lucru.

Ce spune ministrul Agriculturii despre puii vopsiți. Descoperirea a fost făcută de ANPC recent

Nu pot să-mi dau cu părerea. Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar. Puii pe care îi vedem în magazinele de retail sunt cei 80-90% crescuți cu porumb.

Citește și: Românii care au o afacere cu frații sau cu soțiile, vizați de impozite mai mari. Cât vor plăti?

Puii sunt foarte bine căutați. Piața din Franța ia pui din România, cel mai mare export de carne de pui în Franța se face din România, de la fermierii români", a spus ministrul Agriculturii, Ion Barbu. 

Între timp, președintele Protecției Consumatorilor, Horia Constantinescu, a demisionat după scandalul puilor vopsiți din magazine, după care s-a răzgândit.

Pui cu Salmonella

Acesta a revenit cu un mesaj în care dădea asigurări că nu părăsește deocamdată șefia ANPC pentru a nu pune în pericol proiecte importante în plină desfășurare.

"Faptul că pe pagina mea am anunțat că am demisionat nu înseamnă că am demisionat. Trebuie să înțelegem că autoritatea noastră este una dintre instituțiile reprezentative în relația cu OECD și multe alte proiecte care nu pot fi lăsate efectiv baltă doar pentru că s-a ivit această oportunitate a candidaturii mele acolo.

A plăcut foarte tare știrea despre puiul colorat, dar noi am transmis și faptul că au fost depistate tulpini de salmonella periculoase la unii dintre aceeași operatori economici.

Citește și: 36.000 de lei pe lună, salariu pentru şeful Administraţiei Dunării, unde anchetează Codruţa Kovesi

Cred că abia aceea este cea mai importantă știre. Faptul că prin ciclul sanitar-veterinar la raft au ajuns cu infestați cu salmonella tulpinile cele mai periculoase. Dovada cea mai bună este că la acest moment există inclusiv o alertă europeană.

Vine în plus faptul că sunt vopsiți pentru a da senzația a consumatorului că achiziționează pui de casă", a spus Horia Constantinescu, preşedinte ANPC la Antena 3 CNN. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te