SURSE Fiica "Melcului" lui Dragnea, consul general la Torino

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.06.2018 - 23:27

Ioana Gheorghiaș, fiica unui fost acționar al Tel Drum, ar fi fost numită azi consul general al României la Torino, conform unor surse consultate de către Newsweek România. Gheorghiaș este angajată în MAE de câțiva ani și, în ultima vreme, era foarte apropiată de George Ciamba.

SHARE

George Ciamba este considerat ministrul de Externe al lui Liviu Dragnea și cel care, de fapt, ar face jocurile în centrale MAE de la București. 

Potrivit unor surse guvernamentale, azi ar fi fost numiți noi consuli generali la Cernăuți, Torino, Strasbourg și Edinborough.

Tot la consulatul general de la Torino au fost angajați și soții Manu, Petruța și George, conform unei dezvăluiri a Newsweek România. 

Tel Drum, pepinieră pentru MAE

George Manu a reprezentat Tel Drum la o licitație la Chișinău, în mai 2013, pentru reabilitarea unui sector de drum ce leagă capitala Republicii Moldova, Chișinău, de localitatea Sculeni. 

Ofertele au fost deschise pe 14 iunie 2013. Din documentele procedurii, reiese că firma teleormăneană a participat la licitație pentru „reabilitarea drumului R1 Chișinău – Ungheni - Sculeni, sector Km 6+446 – Km 24+050“, lucrare pentru care a licitat cu suma de 21.982.839,16 euro. Nu a câștigat contractul.

Ioana Gheorghiaș îl consiliază pe secretarul de stat George Ciamba. 

Aceasta a pătruns în MAE în 2015, la Direcția de Armonizare Legislativă, acum lucrează în Direcția Europa Occidentală și Europa Centrală. 

Înainte de Externe, Ioana Gheorghiaș a fost angajată la Cotroceni (în al doilea mandat al lui Traian Băsescu), dar și la Palatul Victoria (sub premierii Boc, MRU, Ponta și Cioloș). 

Tânăra diplomat este fiica lui Mugurel Gheorghiaș „Melcu’“, fost coleg de facultate și trupă rock cu actualul lider al PSD, Liviu Dragnea. 

„Melcu’“ a fost și unul dintre acționarii Tel Drum SA. O anchetă a Riseproject.ro a scos la iveală că Mugurel Gheorghiaș a înființat în Brazilia o firmă, M&J Investimentos Turísticos, pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare, încă din 2010. 

Timp de un an, Gheorghiaş a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia importante sume de bani descrise drept „investiții directe din România“. Liviu Dragnea este un împătimit al vacanțelor în Brazilia.

Consulul Dinu, tras pe dreapta

Cel care a fost până acum consul general la Torino, Tiberiu Dinu, a confirmat plecarea din funcție pentru Newsweek România: "Nu știu cine o să fie numit în locul meu. Eu am la dispoziție 90 de zile în care trebuie să predau mandatul."

Surse diplomatice au declarat pentru Newsweek România că, în ședința de guvern din cursul acestei zile, s-a luat decizia să fie schimbați mai mulți consuli. 

"Doamna Gheorghiaș va fi numită la Torino. În MAE se știa despre acest aspect de aproximativ o lună. Doamna este prea tânără pentru un asemenea post. 

Nu știu ce pregătire are, dar comunitatea de români cam un milion de oameni. Nu știu dacă se va descurca.", a spus, sub anonimat, un diplomat.


Citește și: Tel Drum în C.V. garantează post în M.A.E.

Citește și: EXCLUSIV Tel Drum s-a extins și în Africa. 500.000 de euro pentru o licitație în Algeria

_________

Foto: Opinia Buzău
















Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te