VIDEO Românul cu Audi M***PSD: „Poliția m-a urmărit de acasă. Știau unde stau”

DE Ramona Ursu | Actualizat: 30.07.2018 - 17:27
Răzvan Ștefănescu. Foto: Inquam Photos

Răzvan Ștefănescu (45 de ani), românul cu autoturismul Audi înmatriculat în Suedia cu numărul M..E PSD, a povestit, pentru Newsweek România, cum a fost urmărit de Poliția Rutieră și oprit în trafic, luni dimineață, la ora 5.50, pe Bulevardul 1 Decembrie din București.

SHARE

„Am plecat de acasă și am fost urmărit de Poliție. La aproximativ patru kilometri de casă, m-a oprit echipajul și mi-a cerut actele. După două minute, polițistul mi-a zis că trebuie să-mi ridice plăcuțele, invocând că nu sunt valabile în România. Mi-au suspendat și permisul auto”, ne-a declarat Răzvan Ștefănescu. 

„Polițiștii din Craiova au spus că e în regulă. 
Cei de la București, că nu e”

Conducătorul auto susține că nu a fost oprit de Poliție în timpul unui filtru al agenților rutieri și este de părere că a fost o țintă a acestora: „Au invocat Convenția de la Viena și au spus că nu sunt interesați de ce a transmis Ambasada Suediei, pentru că ei nu iau în considerare mesajele de pe Facebook.” 

Răzvan Ștefănescu a fost, luni dimineață, la Brigada Rutieră București și este decis să își angajeze un avocat pentru a contesta măsura polițiștilor, considerând-o abuzivă. „Vineri, polițiștii din Craiova m-au urmărit după ce am plecat de la primărie. M-au oprit în trafic și mi-au cerut actele, însă mi-au spus că totul este în regulă. M-au lăsat să plec. Astăzi, polițiștii din București mi-au spus că nu mai este în regulă și m-au sancționat. Mi se pare absurd”, a mai spus bărbatul. Răzvan Ștefănescu, de profesie șofer, este mutat, de doi ani și trei luni, în Suedia, împreună cu soția sa și cu copilul.  

Citește și: VIDEO Ambasada Suediei confirmă: M**E PSD, număr legal. Polițiștii au confiscat plăcuțele



Poliția a întocmit dosar penal

De partea cealaltă, polițiștii de la Brigada Rutieră București au transmis că Răzvan Ștefănescu a fost condus, în jurul orei 6.00, la sediul instituției „pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal.

În continuare, polițiștii subunității noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3,  pentru stabilirea situației de fapt și a regimului de circulație internațională pe teritoriul statelor Uniunii Europene.”

Citește și: Poliția invocă Convenția de la Viena, după ce a ridicat plăcuțele mașinii cu numărul „M**EPSD”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te