VIDEO Ambasada Suediei confirmă: M**E PSD, număr legal. Polițiștii au confiscat plăcuțele.

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.07.2018 - 14:35
Răzvan Ștefănescu. Foto: Inquam Photos

Ambasadei Suediei în România a confirmat, într-o postare pe pagina oficală de Facebook, că numerele de înmatriculare care au deranjat PSD-ul în ultimele săptămâni și au stârnit multe controverse pot fi folosite legal în orice țară din Uniunea Europeană.

SHARE

„În acest week-end, unele site-uri media din România au raportat că nu se permite utilizarea plăcilor de înmatriculare suedeze personalizate în afara granițelor Suediei. Afirmațiile se refereau la o mașină înmatriculată în Suedia cu plăcuțe personalizate care au primit multă atenție din partea mass-media în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit în social-media, prin mai multe site-uri care nu au reușit să verifice informațiile sau veridicitatea revendicărilor”, arată ambasada Suediei. 

Diplomații au precizat că au postat această mențiune pentru că  doresc să clarifice faptul că plăcile de mașină personalizate emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Plăcile de mașini personalizate ar trebui întotdeauna să fie însoțite de documentele oficiale atât pentru plăcuțele de mașini originale, cât și pentru cele personalizate.

Citește și: VIDEO Românul cu Audi M***PSD: „Poliția m-a urmărit de acasă. Știau unde stau”

Reacția ambasadei a venit după ce, în weekend, Ziarul de Craiova a publicat o adresa din 28 iulie a Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) în care se scrie că, în cazul acestei mașini, „se impune analizarea întrunirii elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 334 alin. 4 din Codul Penal, în situația depistării în trafic. Potrivit articolului menționat, conducerea unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Pe de altă parte, reprezentanții Poliției Craiova au negat pentru Adevărul că șoferului respectiv i se va deschide dosar penal, deși actele i-au fost verificate de polițiști. „Proprietarul mașinii la care faceți referire nu a fost nici amendat și nici nu s-a întocmit pe numele său un dosar de urmărire penală”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Șoferul ar fi rămas fără permis

Totuși, în ciuda acestui context, Răzvan Ștefănescu, posesorul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul „M..E PSD” a declarat pentru G4Media.ro că polițiștii rutieri din București i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare suedeze și i-au reținut permisul de conducere duminică dimineață. „La ora 5.50 am fost oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, de un echipaj de Poliție. Eram în mașină cu copilul meu de 8 ani. Mi-au dat jos plăcuțele de înmatriculare și m-au condus la secția de la Udriște. Acolo mi-au reținut și permisul. Polițiștii mi-au spus că nu am voie să circul cu aceste plăcuțe în afara Suediei. Nu înțeleg de ce vineri plăcuțele erau valide, când m-a oprit poliția rutieră din Craiova, iar azi nu mai sunt valide”, a declarat Răzvan Ștefănescu pentru G4Media.ro.

Citește și: Poliția invocă Convenția de la Viena, după ce a ridicat plăcuțele mașinii cu numărul „M**EPSD” 


Prezența în România a autoturismului cu numărul M**EPSD a intrat și în atenția presei străine, cei de la Euronews relatând că șoferul și-a transformat mașina într-un mesaj politic, folosind plăcuța de înmatriculare ca pe o obscenitate asociată cu PSD - acronimul partidului social-democrat român de guvernământ. 

Citește și: Euronews: Când o plăcuță de înmatriculare devine o declarație politică


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te