Cât costă „vodca extraterestră”? Ce anume o face specială? Este produsă în Franța

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 08.05.2024 - 18:03
Cât costă „vodca extraterestră - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
vodca

Cât costă „vodca extraterestră”? Este produsă și duce această băutură populară în rândul multor oameni la un alt nivel. Și asta, pentru că unul dintre ingrediente are legătură cu spațiul cosmic. De aici și prețul ei.

SHARE

Cât costă „vodca extraterestră”? Ce anume o face specială? Populara băutură a trecut la un alt nivel. Deja, o companie din Franța a produs un sortiment aparte, care-i aduce pe cei care o consumă un pic mai aproape de spațiul cosmic.

Cât costă „vodca extraterestră”? Ce anume o face specială? Este produsă în Franța

Dacă va fi cazul să ciocnim un pahar de băutură cu vreun „omuleț verde”, atunci se pare că a fost găsită licoarea potrivită pentru acest lucru.

Shooting Star Vodka a dat un nou sens sintagmei „on the rocks” („cu gheață”, când e vorba de băuturi) - care, în limba engleză permite și un joc de cuvinte, „rocks” însemnând și „piatră”. 

De altfel, „cu gheață” este și modul în care producătorii vă sugerează să o beți. Dar aluzia la „pietre” se datorează faptului că această vodcă „extraterestră” este infuzată cu un meteorit descoperit în 1977.

Citește și: Cel mai scump ingredient din lume costă 330.000 de dolari. Românii îl caută prin pădurile țării

Alte produse au mai fost doar filtrate printr-un meteorit, dar Shooting Star Vodka este prima vodcă Ultra-Premium care a fost infuzată cu rocă spațială, ceea ce îi conferă un gust și o textură speciale.

Vodca „extraterestră”, obținută cu ajutorul unui meteorit - Foto: nypost.com

„Pe măsură ce am explorat modalități de a întruchipa brandul și calitatea băuturii, încorporarea unui meteorit a fost cea mai apropiată variantă pe care am putut-o obține!”, a declarat Maxime Girardin, în vârstă de 27 de ani, fondatorul și directorul general al companiei producătoare, Pegasus Distillerie, pentru New York Post.

Marca de băuturi spirtoase organice premium a fost fondată în regiunea Burgundia din Franța în 2021 și a primit numele uneia dintre cele mai mari constelații de pe cer.

„Prezența condritei, un mineral unic al meteoriților, în produsul final, oferă o aromă minerală unică, care completează textura fină și rafinată existentă care caracterizează vodca noastră”, a mai explicat Girardin, potrivit sursei citate.

Citește și: Care e cel mai scump condiment din lume? 1 kilogram din el poate costa cât 200 de grame de aur

De asemenea, mineralitatea permite ca aromele să persiste pe limbă mai mult timp decât în cazul vodcii obișnuite.  

Shooting Star Vodka este produsă din grâu organic, de proveniență locală și plante din Franța, care a fost distilat cu ajutorul „iStill” - cea mai avansată tehnologie de distilare - și redus lent, timp de o lună, cu apă de izvor pură luat dintr-o fântână aflată la 150 de metri sub distileria din Burgundia.

Acest proces de ultimă generație le permite producătorilor să prepare loturi mici, creând arome și gusturi rafinate și unice.

Produsul este apoi învechit timp de cel puțin un an într-un borcan de teracotă, în timp ce meteoritul este suspendat în mijloc, pe măsură ce se dizolvă parțial în lichid.

De aceea, din licoarea produsă de Pegasus Distillerie au fost fabricate doar 4.806 sticle, ce sunt vândute la prețuri cuprinse între 180 și 200 de dolari.

Citește și: Care este cel mai scump vin din lume? O sticlă costă cât 12 mașini Tesla model Y

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te