Ceaiul făcut dintr-o legumă care te face să plângi scade colesterolul și întinerește inima

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.05.2024 - 16:34
Ceaiul făcut dintr-o legumă care te face să plângi scade colesterolul și întinerește inima - Foto: Pixabay

Ceaiul făcut dintr-o legumă care te face să plângi scade colesterolul și întinerește inima. Evident vorbim de ceaiul de ceapă, care chiar dacă nu este foarte gustos, aduce multe beneficii sănătății

SHARE

Ceaiul de ceapă este foarte benefic pentru o bună sănătate a inimii și ajută la controlul nivelului ridicat de colesterol. Ceapa are flavonoide care ajută la reducerea lipoproteinei cu densitate scăzută sau spuneți colesterolul rău.

Citește și: Floarea din grădină din care faci un ceai miraculos. Te scapă de durerile din piept și de anxietate

Remediu pentru colesterolul ridicat

Problema colesterolului ridicat a devenit foarte frecventă din cauza stilului de viață precar și a obiceiurilor alimentare proaste. Deoarece România este o țară cu multe feluri de mânvcare și delicatese, oamenii uită frecvent de sănătatea lor atunci când se înfruptă din mâncarea lor preferată.

Citește și: Fructele și legumele pe care nu trebuie să mănânci seara. Ce se întâmplă în organism dacă le consumi

Consumul de alimente uleioase și lipsa exercițiilor fizice este locul de unde începe problema colesterolului ridicat. În această situație, ceaiul de ceapă se poate dovedi a fi foarte benefic. Sunteți surprins?

Ceaiul făcut dintr-o legumă care te face să plângi scade colesterolul și întinerește inima

Trebuie să fi consumat multe tipuri la ceai, cum ar fi mentă, mușețel și hibiscus, printre altele, dar ceaiul de ceapă este o raritate. 

Cu toate acestea, este foarte benefic pentru o bună sănătate a inimii și ajută la controlul nivelului ridicat de colesterol. Ceapa are flavonoide care ajută la reducerea lipoproteinei cu densitate scăzută sau spuneți colesterolul rău.

Beneficiile ceaiului de ceapă în cazul colesterolului ridicat

Ceaiul de ceapă este benefic pentru a reduce colesterolul deoarece previne acumularea de lipide rele în organism. Băutul acestuia produce căldură care ajută la curățarea vaselor de sânge. 

Păstrează sănătatea vaselor de sânge

Ceapa conține anumite flavonoide și polifenoli. Ambele acționează ca antioxidanți și ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge. Ele acționează pentru a proteja pereții vaselor de sânge de deteriorarea oxidativă. În acest fel, ceaiul de ceapă poate fi benefic în reducerea problemei colesterolului ridicat și a circulației sanguine deficitare. 

Benefic pentru inimă

Ceaiul de ceapă conține antioxidanți și compuși care luptă împotriva inflamației și scad trigliceridele. De asemenea, aceștia ajută la reducerea nivelului de colesterol, ceea ce reduce și mai mult riscul de boli de inimă. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută la reducerea tensiunii arteriale ridicate și previn formarea cheagurilor de sânge.

Cum se prepară ceaiul de ceapă...

Prepararea ceaiului de ceapă este foarte ușoară. Mai întâi tăiați o ceapă și fierbeți-o în 2 căni de apă până când apa devine jumătate. Apoi amestecați în această apă puțină miere și lămâie. Adăugați puțină sare dacă doriți. Consumați-l cald.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te