Sondaj INSCOP: PNL are 26% intenție de vot, aproape de PSD cu 28%

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.04.2024 - 20:11
Sondaj INSCOP: PNL crește în intenția de vot, pe fondul realizărilor locale - Foto: Facebook/PNL

Sondaj INSCOP: PNL intenție de vot 26,7%, PSD, 28,4. AUR și circul la TV pierd votanți în fața stabilității și a fondurilor europene.

SHARE

Sondaj INSCOP: PNL intenție de vot 26,7%, PSD, 28,4. AUR și circul la TV pierd votanți în fața stabilității și a fondurilor europene atrase de administrațiile liberale.

Noul sondaj INSCOP arată că PNL este singurul partid în creștere în intenția de vot la consiliile locale.

Sondaj INSCOP: PNL crește în intenția de vot, pe fondul realizărilor locale

Sondaj pentru consiliile locale: modelul liberal de administrație câștigă teren, PNL cotat la peste 26%.

Noul sondaj INSCOP, realizat în luna aprilie, arată că PNL înregistrează o creștere importantă în intenția de vot la 26.7% - faţă de 25.6%. PSD a ajuns la 28.4% - faţă de 30.6%, iar AUR înregistrează o scădere semnificativă și ajunge la 14.4% AUR - faţă de 17.4% în sondajul de luna trecută.

PNL urcă așadar cu pași repezi la capitolul intenție de vot la alegerile pentru consiliile locale, fapt ce confirmă trendul ultimilor runde de alegeri, în care PNL și-a arătat forța administrațiilor locale și a insistat pe stabilitate.

Citeşte şi: Burduja, candidat PNL la primăria București: doctor la 33 ani, Are 460.000$ datorii și 3 locuințe

Așa cum precizează liberalii, pentru alegători cântăresc mai greu investițiile care au creat locuri de muncă și atragerea banilor europeni la care sunt campioni, bani care au schimbat cu adevărat comunitățile și au crescut considerabil nivelul de trai.

Contrar așteptărilor, AUR înregistrează procente tot mai mici, ceea ce dovedește că nu cel mai agresiv crește în sondaje, că nu circul și scandalul pe rețelele sociale aduc voturi.

Degringolada din partidul lui Simion se vede și din banca electoratului care taxează dur lipsa de seriozitate a celor din AUR, mai ales la nivel local unde oferta electorală este formată în multe localități din oameni cu probleme penale sau refuzați de formațiunile politice din care provin.

Citeşte şi: Ar putea să-l susțină PNL pe Piedone la Primăria Capitalei? Ciucu: Nu aș putea să fac politică ca el

PNL mizează pe 9 iunie pe succesul administrațiilor locale, pe cei care au construit temeinic stabilitate, carte care se dovedește câștigătoare. Conform sondajului INSCOP, aproape un sfert dintre subiecţi consideră că prioritatea viitorului primar trebuie să fie crearea de locuri de muncă şi atragerea de investitori.

”În ceea ce priveşte agenda locală, majoritatea românilor sunt interesaţi de crearea de locuri de muncă, atragerea de investitori în localităţile lor, construirea de spitale, dispensare, şcoli, grădiniţe, creşe şi abia apoi de infrastructura rutieră şi utilităţi.

Este o viziune matură a unei populaţii care începe să înţeleagă în mod corect ordinea priorităţilor pentru o dezvoltare sustenabilă, echilibrată şi o calitate a vieţii îmbunătăţită”, afirmă Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te