Întâia familie AUR: Claudiu și Adela Târziu. El editează cărți, ea ține o firmă de bodyguarzi

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 11.12.2020 - 18:41
Claudiu-Richard Târziu și Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu. Sursa foto: Facebook

La vârful Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), este familia formată din Claudiu-Richard Târziu și Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu.

SHARE

El este co-președinte AUR și are platforma rostonline.ro, cu tente legionare, iar ea este șefa Organizației de Femei și se ocupă de ONG-ul familiei, recent promovat la Trinitas, postul Patriarhiei Române.

În declarația de avere, disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Claudiu Târziu declară:

-        un teren extravilan de 540 mp în comuna Dâmbovicioara, din județul Argeș, pe numele lui Claudiu Târziu, achiziționat în 2017

-        un apartament de 59 mp cumpărat în 2004, pe numele lui Claudiu Târziu, în București

-        o mașină Toyota RAV 4 din 2001

-        un împrumut de 134.500 franci elvețieni, scadent în 2033, contractat în 2008

Soția lui declară terenul și apartamentul, nu mașina, nici creditul la bancă.

Familia Târziu, venituri de circa 8.200 de lei pe lună

La venituri, Claudiu Târziu declară 15.232 de lei/an obținuți de la Cosânzeana Edit Pres București, pentru servicii de marketing și din publicistică – ISIS EDIT COM SRL, încă 67.547 de lei, adică un venit total pe lună de aproape 6.900 de lei.

Pentru soția lui, declară venituri de 15.232 de lei/an de la Security Marshall SRL, Ilfov, obținute în calitate de jurist, adică 1.269 de lei/lună.

În declarația de interese, Claudiu Târziu spune că este asociat și administrator la Cămara Mănăstirii SRL – un site care vinde ceaiuri și gemuri, președinte la Asociația Rost (cea care își desfășoară activitatea publicistică) și vicepreședinte la Asociația M.O.R.E, pe care o regăsim în activitatea Casei cu Rost, ONG-ul de care se ocupă soția sa. Dar de la nici una din aceste firme nu vin profituri, conform declararațiilor de avere ale celor doi soți.

Claudiu Târziu de asemenea membru în Asociația Ziariștilor și Editorilor Creștini (al cărui vicepreședinte, Răzvan Codrescu, este președinte de onoare al Asociației Rost, n.r.) și președinte al filialei București a AUR.

Ioana-Adela Grăjdeanu-Târziu este, potrivit declarației de interese, asociată și administrator la Security Marshall SRL, o firmă de pază cu sediul în Ilfov și președinte al Asociației M.O.R.E. Este și șefă a Organizației de Femei a AUR.

Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu, afiș de campanie. Sursa foto: Facebook

Târziu profețea că Parlamentul va impune „legi anticreștine”

Claudiu-Richard Târziu, 47 de ani, se recomandă ca scriitor și jurnalist. Din 2013 este director al Editurii Rost. A absolvit Comunicare la SNSPA și Facultatea de Drept din Iași, conform CV-ului său.

În 3 decembrie, înainte de alegerile parlamentare, își mobiliza susținătorii cu un text intitulat „Votați, creștini, nu boicotați”, publicat pe blogul său.

În acest text, susținea, între altele, că „în ultimii ani, noi, creștinii din România, am fost loviți în mod concertat și concentrat” și că  „în acest an, sub pretextul pandemiei, ne-a fost interzisă sărbătorirea Paștelui, ne-au fost interzise pelerinajele (las că o seamă de creștini curajoși au rupt barierele polițienești) și, fără îndoială, ni se va interzice sărbătorirea Nașterii Domnului”.

Nu lipsesc referințele la referendum, despre care spune că a fost boicotat și de partidele parlamentare (amintim că inițiativa cetățenească a fost validată cu voturi de la toate partidele, mai puțin USR) și de „acea parte a societății civile care este anti-creștină”. Târziu a făcut parte, de asemenea, din Consiliul Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie.

„Pe acest fond, în Biserica noastră s-a format un curent de boicotare a votului pentru alegerile parlamentare din 6 Decembrie a.c. Dar, fraților, atît așteaptă dușmanii Bisericii! Exact asta vor, să stăm deoparte, să ne enclavizeze, să ne împingă tot mai mult spre margine, spre claustrare, spre inacțiune. Pe urmă le va fi ușor să ne impună orice legi anticreștine, pentru că nu va fi nimeni să li se opună în Parlament. De asemenea, sub noianul de lovituri, va pieri și orice speranță că, prin proteste de stradă sau alte metode, vom reuși să mai oprim din răul care va veni peste noi.

Avem o șansă mare acum de a trimite cîteva zeci de creștini asumați în Parlament, care să înceapă construirea unei rezistențe creștine la cel mai înalt nivel politic. Această șansă se numește AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, care este cotat cu un procentaj peste pragul electoral. Avem dovada că se poate să schimbăm lucrurile chiar și în al doisprezecelea ceas, căci în țări vecine conservatorii au ajuns mai întîi în Parlament, apoi la guvernare, iar astăzi acele state își apără valorile creștine cu mare succes”, a scris Târziu.

Citește și: AUR are și un Senat, la fel ca Mișcarea Legionară

Târziu: România pare „stat captiv al multinaționalelor”. Ar vrea armată obligatorie și „nu ai voie să te bagi în treburile Bisericii”

Claudiu Târziu lămurește mai multe direcții de acțiune ale partidului său, într-un interviu pentru R3Media, publicația desprinsă din ActiveNews, care promovează AUR.

În acest interviu, Claudiu Târziu spune, între altele, că AUR urmează să se înscrie în grupul partidelor conservatoare din Europa, în care este și partidul Lege și Justiție din Polonia, că AUR consideră că „România a fost lipsită de resursele ei  care au fost înstrăinate” și că „a fost distrusă industria românească cu program” și că AUR vede „o dezvoltare prin noi înșine”.

În acest sens, menționează și că „România pare (un stat) captiv al acestor multinaționale”.

Despre tehnologia 5G, Claudiu Târziu spune că „nu știm efectele nocive pe care le-ar putea avea” și că „nu știu ce e capabilă să facă, dar oricum, fum fără foc nu iese, în general și atâta vreme cât există destui specialiști care avertizează asupra efectelor asupra sănătății oamenilor, trebuie să fim și noi mai precauți”.

Șeful AUR ar vrea să fie reintrodus stagiul militar obligatoriu „minim” și că „fără armată nu se poate vorbi de un stat suveran. Cine-l apără? NATO? N-o să vină americanii să lupte în locul nostru. Ei ne vor ajuta doar dacă ne apărăm noi”.

Despre relația din Biserică și stat, Târziu spune că „Biserica încearcă să-și țină enoriașii aproape, să-i întărească duhovnicește, iar tu ca stat nu ai voie să te amesteci în treburile ei: să spui că nu ai voie să te duci la pelerinaj, să sărbătorești Paștile, Crăciunul. Nu se poate așa ceva. Autonomia Bisericii trebuie păstrată cu orice preț. Pe de altă parte, există o conlucrare firească între fiii Bisericii, indiferent de pozițiile pe care le-ar deține”.

Citește și: Programul AUR: unirea cu R. Moldova, mamele să lucreze de acasă, protejarea românilor din HarCov

Despre parteneriatul civil, Claudiu Târziu menționează că AUR se va opune acestei inițiative, plângându-se că a fost „terfelit în presă pentru că am comparat homosexualitatea cu alte deviații sexuale, ca zoofilia, necrofilia sau pedofilia. Păi n-am exagerat deloc, pentru că și această pidosnicie este o deviație sexuală”. Și despre organizarea unor cursuri de educație sexuală spune că reprezintă o „propagandă a homosexualității și a pervertirii inocenței copiilor noștri”  și „ne opunem ideologiei de gen”.

Despre purtarea măștii, spune că „eu te avertizez că există anumite pericole, dar tu decizi ce faci cu sănătatea ta, cu viața ta, nu eu stat știu mai bine decât tine și-ți impun ceva”.

Citește și: O nouă voce pentru conspiraționiștii care nu cred în COVID-19: R3Media

Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu face bani din pază și protecție

Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu nu este la fel de vocală ca soțul ei în spațiul public. Totuși, dintr-o postare în care își anunța candidatura la Consiliul General al Capitalei, aflăm că are 35 de ani și spune că de la 16 ani este implicată „în activități civice, de voluntariat, pro-viață, pro-tradiție”. Ea mai spune că este „licențiată în științe juridice, psihologie și teologie/asistență socială”, iar de șapte ani conduce Casa cu rost, „un loc în care oamenii se întorc la tradiție și frumos”.

Dintr-o altă postare de pe Facebook, aflăm și că a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, unde a fost colegă și cu Antonio Andrușceac (fost membru USR, a cărui candiatură la Primăria Sectorului 4 a fost invalidată, după declarațiile sale sexiste și poziționarea pro-referendumul CpF – pe care USR nu l-a susținut), alături de care a candidat, pe lista AUR, la Bacău.

„Casa cu rost” a fost promovată pe postul TV al Patriarhiei, Trinitas, în 23 octombrie, printr-un material de 17 minute și anul trecut, la Adevărul. La Adevărul scrie și celălalt președinte al AUR, George Simion.

Casa cu rost a fost promovată la Trinitas. Claudiu Târziu a fost invitat în nenumărate rânduri la Trinitas. Sursa: trinitas.tv
 

Pe site-ul Casei cu rost, doritorii se pot înscrie, contra cost, la ateliere de lucru manual sau pot cumpăra cadouri – brățări, terarrium-uri, prosoape de bucătărie brodate, rucsaci, alimente – alune, caju, migdale, miere - și chiar cărți (de exemplu: „Corectitudinea politică: „religia” marxistă a Noii Ordini Mondiale”, tradusă și de Andrei Dîrlău, care a candidat la București la Senat din partea AUR și care a colaborat cu Securitatea).

Mai spune că se implică „în activități si proiecte împotriva traficului de persoane și a terorismului”. De pe site-ul Casei cu rost, aflăm că a absolvit Facultatea de Drept, Facultatea de Psihologie si Facultatea de Asistența Socială și are două mastere – unul în probațiune și unul în psihoterapia copilului și familiei.

Sursa ei de venit, din declarația de avere, vine însă din firma de pază și protecție, înființată în 2007 de tatăl ei, fostul boxer Ion Grăjdeanu (din Bacău, vicecampion în 1970). Ea conduce firma din 2007.

„Nu am intrat în politică pentru un beneficiu personal, nu fac asta pentru că am prea mult timp liber, ci pentru că îmi doresc pentru copiii mei o viață mai bună”, scria Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu, în 7 septembrie, când își anunța candidatura la alegerile locale, pe lista AUR.

Citește și despre alți lideri AUR aici:

VIDEO Simion (AUR), despre legionari și Antonescu: Nu e rolul meu să mă exprim. Au și bune, și rele

Nr. 2 al AUR la Senat pe București, sursa „Marius” a Securității: Nu am făcut pe nimeni să sufere

Sorin Lavric, senator AUR, dat afară din Uniunea Scriitorilor pentru sexism, rasism și șovinism

Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu, îndemnându-și suporterii să o voteze la alegerile parlamentare. Sursa: Facebook
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te