Ce ar putea oferi Marcel Ciolacu, pentru ca Piedone să renunţe la Primăria Bucureşti

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.04.2024 - 23:55
Ce ar putea oferi Marcel Ciolacu, pentru ca Piedone să renunţe la Primăria Bucureşti - Foto: montaj foto după INQUAM PHOTOS/Octav Ganea - George Călin
Ce ar putea oferi Marcel Ciolacu, pentru ca Piedone să renunţe la Primăria Bucureşti - Foto: NQUAM PHOTOS/George Călin

Ce ar putea oferi Marcel Ciolacu, pentru ca Piedone să renunţe la Primăria Bucureşti. După retragerea doctorului Cătălin Cîrstoiu, au loc evoluţii interesante pe scena politică.

SHARE

Ce ar putea oferi Marcel Ciolacu, pentru ca Piedone să renunţe la Primăria Bucureşti. După retragerea doctorului Cătălin Cîrstoiu, au loc evoluţii interesante pe scena politică, legate de alegerile pentru primarul Capitalei.

Acestea implică mutări strategice şi la celelalte scrutine care au loc pe 9 iunie (CGMB, consilii locale, celelalte primării, consilii judeţene, alegerile europarlamentare).

Ce ar putea oferi Marcel Ciolacu, pentru ca Piedone să renunţe la Primăria Bucureşti

Ultimul mesaj transmis de liderul PSD, Marcel Ciolacu, candidatului PUSL la Primăria Generală, Cristian Popescu Piedone, este sugestiv.

Când Ciolacu a fost întrebat dacă a discutat cu Piedone, după ce PSD a anunţat candidatura Gabrielei Firea la Primăria Generală, cerându-i cumva retragerea, el a reacţionat simptomatic, interesant şi deopotrivă ambiguu.

Preşedintele PSD a lăsat să se înțeleagă că este așteptat un răspuns al candidatului PUSL Piedone, în această chestiune.

Citeşte şi: SURSE Piedone a negociat un loc de europarlamentar pentru fiica sa. Fiul, împins să ajungă senator

"Am transmis un mesaj, împreună cu doamna Firea, împreună cu toți colegii mei primari. Avem candidați pentru primăriile de sector, să vedem ce este mai important pentru bucureșteni și mai puțin important pentru noi, ca politicieni sau persoane fizice", a declarat Marcel Ciolacu.

Dincolo de aceste cuvinte, rămâne un fapt: toate străduinţele PSD-PNL, de a oferi un candidat comun, au fost subminate şi de suprapunerea unei părţi a electoratului PSD cu cel al lui Piedone, care au elemente comune de discurs politic.

Aceasta face ca Piedone şi PSD să se bată pe acelaşi electorat şi faptul în sine să-l avantajeze pe Nicuşor Dan, pentru că voturile pentru rivalii săi politici se împart.

Citeşte şi: VIDEO Piedone, populism extrem: „Vreți loc de parcare sub geamul dumneavoastră? Vi-l dau!”

"Cred că acesta este și interesul domnului Piedone, de a contribui cu ceva pentru București", a continuat Ciolacu operaţiunea de teasing public.

Foto: NQUAM PHOTOS/George Călin

În urmă cu mai bine de o lună, a apărut informaţia că Piedone ar fi negociat un post de europarlamentar PSD, pentru fiica sa, în timp ce fiul lui ar urma să ajungă senator PSD.

Șerban Popescu Ana Maria este o femeie de afaceri care deţine, alături de fratele acesteia, deputatul PSD Vlad Popescu, o serie de companii ale familiei, care sunt folosite drept paravan, în diferite afaceri ale primarului de la Sectorul 5.

Legăturile Piedone - PSD sunt evidente şi cunoscute. Dacă Piedone candidează la Primăria Generală, fiul său ar urma să candideze în locul tatălui, la Primăria Sector 5.

Citeşte şi: De unde „fură” procente Firea și Burduja? Cine va avea mai mult de pierdut: Nicușor Dan sau Piedone?

Dar este posibil şi ca el să se retragă din cursă, fiul lui primind în schimb, drept cadou, un post de senator PSD, pentru această favoare făcută social-democraţilor. O altă declaraţie remodelează încercările PSD de a-l racorda pe Piedone. Marcel Ciolacu din nou:

"Cred că în această echipă este locul şi domnului Cristian Popescu Piedone, pentru a construi ceva pentru Bucureşti", şi anume "locul lui Cristian Popescu Piedone în această echipă nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5".

Cel mai simplu

Aşadar, o altă soluţie la care se gândeşte conducerea PSD este să-l retragă pe Piedone din cursă, trimiţându-l primar la Sectorul 5, să-şi continue aici mandatul.

Lucrul cel mai simplu pe care l-ar putea face însă Cristian Popescu Piedone, pentru PSD, ar fi să meargă în alegeri, în campania electorală, să crească tensiunea politică, să magnetizeze atenţia electorilor şi, în punctul critic, să lovească.

Adică să vină, cu puţin timp înainte de scrutin, şi să spună: "Am decis să mă retrag. Recomand alegătorilor să o voteze pe Gabriela Firea" şi să sprijine acest îndemn electoral cu vorbe alese. Restul ar fi marketing politic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te