Panică în Rusia după atacul cu rachete ATACMS asupra Crimeei. Atenție la avioane ce vin din România!

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.04.2024 - 20:30
Rusia, în panică după atacul cu ATACMS asupra Crimeei. „Atenție la avioanele care vin din România - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Rusia, în panică după atacul cu ATACMS asupra Crimeei. „Atenție la avioanele care vin din România. Strategii militari ruși semnalează pericolul ce vine de deasupra României în încercarea Ucrainei de a distruge antiaeriana.

SHARE

Rusia, în panică după atacul cu ATACMS asupra Crimeei. „Atenție la avioanele care vin din România. 

„Inamicul încearcă să ne distrugă apărarea antiaeriană; aceleași avioane străine de recunoaștere continuă să planeze deasupra România și peste apele neutre ale Mării Negre. Sarcina este evidentă - nu pot justifica primirea unui nou pachet de ajutor pentru forțele armate ucrainene pe front. Vor încerca să organizeze o lovitură masivă de rezonanță. Atenție”, scrie canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar.

Rusia, în panică după atacul cu ATACMS asupra Crimeei. „Atenție la avioanele care vin din România

Încercările de noapte ale forțelor armate ucrainene de a lovi zona apărării aeriene rusești de la Capul Tarhankut - extremitatea vestică a Crimeei în Marea Neagră - cu rachete ATACMS arată că se pregătește o mare lovitură.

Conform datelor publicate de analiștii militari ruși, din orașul Berislav, regiunea Herson, au fost lansate rachetele inamice sâmbătă noaptea. 

Prin observare vizuală s-au numărat 15 rachete simultan. Ministerul rus al Apărării a raportat în rezumatul său distrugerea a 5 rachete ATACMS, fără să spună în ce zonă acestea au fost interceptate. 

Citește și: VIDEO Avioane de luptă rusești cu 6 tone de armament, deasupra Mării Negre. Cui oferă protecție?

Analiștii militari de la Telegram/Rybar au oferit date despre raza de acțiune a acestor rachete cu diferite modificări.

„Modele vechi folosite de forțele armate ucrainene au raza de acțiune până la 165 km. Cele noi, până la 300 km. Adică sunt teste de luptă în desfășurare la raza maximă - 300 de kilometri - în condiții de contracarare din partea apărării aeriene a Rusiei”, scrie Rybar.

Citește și: Cum îi ajută Rusia pe ucraineni să fugă de război prin România și Moldova? Care e rolul călăuzelor?

Aceasta este distanța de la poziția armatei ucrainene din Berislav până la Podul Crimeei.

Un posibil scenariu prezentat de Telegram/Rybar este utilizarea simultană de UAV-uri (70 de drone ale Forțelor Armate ucrainene au zburat zilele trecute pe teritoriul Krasnodar), rachete ATACMS și MBEC, inclusiv cu o nouă modificare de îmbunătățire.

„ATACMS lansează de la MLRS HIMARS: un lansator - o rachetă. Judecând după faptul că a fost observat zborul tuturor celor 15 rachete deodată, exact atâtea lansatoare a folosit inamicul în atacul de noapte”, scrie Telegram/Rybar.

Experții militari, deși sunt pro-Kremlin, se întreabă cum a fost posibil să se ascundă atât de multe echipamente fără să fie detectate de serviciile de informații ale armatei ruse, în contextul în care un atac masiv asupra Crimeei, coordonat cu datele transmise de avioanele occidentale de deasupra Româninei este prevăzut de toți analiștii militari.

„Serviciile de informații au de răspuns la asta. Să nu ne lăsăm descoperiți. Să muncim, tovarăși”, scrie Telegram/Rybar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te