Ce regrete au românii? ”Am refuzat cea mai bună vacanță la mare. Prietena m-a părăst oricum”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 30.04.2024 - 13:50
Ce regrete au românii Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

După o anumită vârstă, oamenii își fac un fel de bilanț al vieții trăite până atunci. Unii regretă că nu au reușit să facă anumite lucruri. Alții și-ar fi dorit să facă mai multe.

SHARE

Multor oameni le pare rău că nu au făcut mai multe în viață. Și-ar fi asumat greșeli, eșecuri, doar să fi văzut cum ar fi fost dacă ar fi încercat. 

Alții regretă enorm că au făcut lucruri, în unele cazuri le e rușine, în alte cazuri au dat greș și acest lucru le-a tăiat din elan. Cu toate acestea, unii își găsesc resursele să meargă mai departe. 

Ce regrete au românii? ”Am refuzat cea mai bună vacanță la mare. Prietena m-a părăst oricum”

Pe o platformă de socializare, un subiect de discuție a făcut sute de reacții, Cineva a întrebat utilizatorii care sunt regretele lor. La această întrebare oamenii au spus că le pare rău că au consumat alcool, că au fumat, alții că s-au căsătorit, respectiv că nu s-au căsătorit. 

Citește și: Mesajul unui medic rezident pentru un tânăr care vrea să dea la Medicină: ”E unul regret enorm”

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a povestit cum a refuzat să meargă în vacanță la mare cu gașca de prieteni și a ales să rămână acasă cu iubita sa. 

Cu toate acestea, mai târziu a trăit dezamăgirea de a fi părăsit de aceasta. Iar fotografiile și filmele făcute de amicii săi în vacanță i-au arătat că a avut de pierdut. 

”Aveam 17 ani și o prietenă pe nume Ioana… Am făcut parte dintr o familie modestă care nu-și permitea “luxul” de a mă trimite în tabere/vacanțe și prin urmare nu văzusem niciodată marea. Auzeam și în generală copiii care se duceau la mare,veneau după vacanța de vară și povesteau cum s-au distrat și ce au văzut.

Ba mai mult ne punea și profesoara de română să facem compuneri cu ce am făcut în timpul verii, noroc că mă ducea capul și găseam ceva cât de cât interesant să scriu în compunere ca să pară că făcusem și eu ceva dar de fapt nu făcusem nimic.

Făceam parte dintr-o gașcă de prieteni care aveau o stare materială mult mai bună ca a mea, mult mai bună ca a multor copii de vârsta mea. 

Și în acea vară în care eu urma să fac 18 ani ei pregătiseră o vacanță în care să plece la mare cu mașina, să se oprească pe drum în mai multe locuri,un road trip de vis. 

Și mă tot băteau la cap să mă duc cu ei eu tot refuzând pe deoparte știind că nu-mi permit, pe de altă parte gandindu-mă ce urât ar fi din partea mea să plec așa și să-mi las prietena acasă.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

În ziua plecării eram acasă la unul dintre băieții care plecau,era toată lumea acolo, se făceau bagaje se puneau la punct ultimele detalii când la un moment dat, unul din prietenii mei mi-a pus cum stăteam la masă 300 de dolari în față și a zis “Ăștia sunt banii tai de mare,nu-ți trebuie bagaj, nu-ți trebuie nimic, te urci în mașină și vii cu noi”. 

Citește și: Marele regret al lui Bunaciu, prima medaliată la Mondiale din natația românească: „M-au bătut”

Am refuzat, gandindu-mă că nu e corect față de prietena mea și nu am vrut să o fac să sufere. Băieții au avut vacanța vieții lor, am văzut poze ,filmări, ceva ce nu s-a mai repetat cel puțin nu în formula aia. 

Anul următor Ioana, prietena, m-a înșelat și oricum am rămas fară ea. Asta a fost dezamăgirea vieții mele, refuzul de a pleca în ziua aia. Acum am 40 de ani și am văzut marea de nenumărate ori, dar cred că nu am văzut-o niciodată la fel de frumoasă cum aș fi putut-o vedea atunci”, a scris bărbatul pe platforma Reedit.

Un alt utilizator a spus că regretă că nu a avut grijă de sănătatea sa și că nu a fost la dentist la timp. Mai târziu a trebuit să plătească o sumă mare de bani pentru a-și repara dantura.

Regret că nu am fost la dentist în mod regulat între 12 -25 de ani. Parțial dau vina pe părinți pentru când eram mic apoi pe lipsa mea de inteligență când am început să câștig bani. Am cheltuit 30.000 RON mai târziu pentru că am 2 molari lipsă și i-am refăcut prin implant.

În general din greșeli înveți ceva bun pentru viitor dar din a nu avea grijă de dinții tai nu ai decât de pierdut”, a scris acesta.

Aspecte legate de sănătate au fost în general și regreteel altor utilizator. Însă unii sunt de părere că au avut de pierdut atunci când nu au făcut anumite investiții. 

Alții sunt mulțumiți cu ce au făcut și spun că dacă nu făceau greșelile lor, poate nu erau persoanele care sunt în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te