VIDEO Tancul fără pilot făcut de Franța și Germania pune Rusia la respect. Concurent pentru Abrams

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.05.2024 - 12:07

Tancul fără pilot făcut de Franța și Germania va pune Rusia la respect. El va înlocui vechiul tanc Leopard și va fi un concurent pentru Abrams.

SHARE

Miniștrii Apărării din Germania și Franța au salutat progresele înregistrate în ceea ce privește partajarea industrială pentru un proiect despre care spun că "va reprezenta un adevărat progres tehnologic în domeniul sistemelor de luptă terestre".

Citește și: Rusia a trimis intenționat o dronă în România. Răspunsul SUA: Ne-au dat cel mai nou sistem antidronă

VIDEO Tancul fără pilot făcut de Franța și Germania pune Rusia la respect. Concurent pentru Abrams

Franța și Germania au semnat "faza 1A" a acordului de dezvoltare în comun a sistemului principal de luptă terestră (MGCS) de nouă generație, după lungi negocieri politice și industriale pentru a se asigura că proiectul condus de Germania este echilibrat 50/50 între cele două națiuni.

Citește și: SUA au cerut României să dea Ucrainei o baterie Patriot. „Acceptați un risc un pic mai mare”

Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, s-a aflat alături de omologul său german, Boris Pistorius, și a explicat că "viitorul tancului și nu tancul viitorului" a fost "în centrul" negocierilor "pentru că amândoi avem nevoie de același tanc până în 2040".

Acest tanc va înlocui temutul tanc Leopard și va fi unul complet nou

"Vorbim despre un sistem care va fi parțial robotizat, fără pilot, cu tehnologii noi, cu inteligență artificială. Va fi o adevărată descoperire tehnologică în sistemele de luptă terestre", a spus el.

Tancul fără pilot va înlocuit temutul Leopard (video și foto sus)

Rezultatul discuțiilor este că rolul fiecărei țări în program va fi împărțit în mod egal "dar și capacitățile de producție", a declarat oficialul francez.

Dezvoltarea industrială a fost împărțită în opt "piloni", fiecare dintre aceștia urmând să fie sub responsabilitatea unei companii, sau uneori a două, a explicat ministrul francez. Acești piloni sunt: platforma, puterea de foc tradițională, puterea de foc inovatoare, conectivitatea, senzorii, simularea, protecția și infrastructurile. Ei vor fi atribuiți "în funcție de capacitatea industrială", a precizat Lecornu.

De asemenea, el a subliniat că "suntem primele țări care se gândesc la tancul din 2040, având în vedere că Statele Unite nu s-au gândit încă la înlocuirea tancului Abrams". (În ciuda descrierii lui Lecornu, armata americană a declarat în septembrie anul trecut că a decis să renunțe la planurile de modernizare incrementală a Abrams în favoarea urmăririi și a unei modernizări mai dramatice, denumită M1E3).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te